U bent hier

Wijnkennis

januari - juni 2019: module DEGUSTATIE FRANSE WIJNEN
basiskennis vereist: instappen is mogelijk na een korte evaluatie en bespreking met de docent


prijs: € 120, exclusief cursus- en verbruiksmaterialen

cursus in Hoogstraten
* in campus VITO
* wekelijks op donderdagavond, van 18.30 tot 22.05 uur
* 80 lesuren: van 6 september 2018 tot en met 24 januari 2019
* geen basisvoorkennis vereist


Ik wil meer informatie om mij in te schrijven.
Ik wil eerst nog een vraag stellen (vermeld de cursusnaam erbij).

 

Médoc, Montalcino, Napa Valley, ...De opleiding Wijnkennis is er voor iedereen die zich in wijn wil verdiepen van rank tot godendrank!

 

De opleiding Wijnkennis bestaat uit vier modules. Je kan elke module afzonderlijk volgen.
Voor de degustatiemodules en de module Wijn en gastronomie dien je over voorkennis te beschikken van de voorgaande module(s), die je kan aantonen aan de hand van een korte toelatingsproef.

ALGEMENE WIJNKENNIS (80 uur)

In deze instapmodule staat het productieproces van wijn in de schijnwerper. De ondergrond, de snoeitechnieken, de omgeving en het klimaat spelen een bepalende rol voor het eindproduct. Je bespreekt de verschillende soorten flessen, kurken en glazen en je leert de basistechnieken van het vakkundig bewaren, serveren en degusteren van wijn.

DEGUSTATIE FRANSE WIJNEN (80 uur) en DEGUSTATIE WERELDWIJNEN (80 uur)

In deze twee vervolgmodules maak je kennis met de verschillende wijnregio's, wijnhuizen en druivenrassen. Je bekwaamt je in het aankopen en bewaren van wijn om zo je eigen wijnvoorraad deskundig te beheren. Je wordt een echte wijnkenner door de verschillende kleuren, geuren en smaken te herkennen, te omschrijven en te beoordelen.

WIJN EN GASTRONOMIE (80 uur)

In de afsluitende module zet je de stap naar het samenstellen van een wijnkaart die een harmonieuze aanvulling vormt bij een spijskaart. Je ontdekt hoe dominerende smaken en kruiden een invloed hebben op de smaak van wijn. Je leert vakkundig wijnen kiezen en beoordelen bij verschillende gerechten, kaas en desserts.

 

PRAKTISCHE INFO

Het uurrooster en de prijs vind je bovenaan deze pagina.
Ben je ingeschreven als werknemer in de horeca (PC 302)? Dan kan je via horeca vorming Vlaanderen een premie aanvragen.


INFOMOMENTEN

Als je geïnteresseerd bent om de opleiding of om een module te volgen, dan is het goed (maar niet noodzakelijk) dat je komt naar een infomoment.
Je krijgt dan alle nodige informatie over de cursussen.