U bent hier

Voetverzorger - pedicure

NIEUW VANAF SEPTEMBER 2019

 

in samenwerking met

 

VOETVERZORGER

Als voetverzorger behandel je de voeten van man en vrouw, jong en oud.

Je krijgt theorie over:

 • anatomie
 • teen- en voetafwijkingen
 • nagelaandoeningen
 • ...

Maar er komt natuurlijk vooral veel praktijk aan bod:

 • vijlen
 • eelt snijden
 • voeten masseren
 • nagels lakken
 • voetverbanden leggen
 • ...

Je doet ook heel wat ervaring op in de omgang met en het adviseren van klanten. Daarbij besteed je ook aandacht aan het commerciële aspect.

GESPECIALISEERD VOETVERZORGER

Na de basisopleiding Voetverzorger, kan je je verder specialiseren tot Gespecialiseerd voetverzorger. De term 'gespecialiseerd' maakt een duidelijk onderscheid met voetverzorging die enkel het esthetische aspect behandelt. Je wordt Gespecialiseerd voetverzorger als je bovenop de basisopleiding Voetverzorger een specialisatiemodule volgt.

Als gespecialiseerd voetverzorger sta je ook in voor:

 • de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen
 • professioneel advies verlenen over goede schoenen
 • professioneel advies verlenen over voethygiëne

Je bent een belangrijke schakel in de interdisciplinaire samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedisch schoentechniekers,verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg.

CERTIFICATEN EN DIPLOMA SECUNDAIR

Als je slaagt voor een opleidingsmodule krijg je een deelcertificaat. Als je slaagt voor alle modules in een opleiding, krijg je een certificaat. Deze studiebewijzen worden officieel erkend door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en door de sector.

De opleiding Gespecialiseerd voetverzorger is diplomagericht: in combinatie met het certificaat van de opleiding Aanvullende algemene vorming heb je recht op een diploma secundair onderwijs!
Dit kan in anderhalf schooljaar. Maar je kan ook op eigen tempo je opleiding plannen in samenspraak met ons.

Als je al een diploma secundair hebt, krijg je nog steeds een certificaat wanneer je alle modules in de opleiding hebt afgerond. Zo haal je in de praktijk een ‘tweede’ secundair diploma.

WELKE MODULES?

Welke modules je kan volgen vind je terug in het menu, samen met een handig opleidingsschema.

Onze modules kan je ook volgen als bijscholing als je reeds werkt in de sector. Ze zijn erg scherp geprijsd en uiteraard kan er indien gewenst een factuur worden opgemaakt.

WAT NA DEZE OPLEIDING?

Met het certificaat Voetverzorger of Gespecialiseerd voetverzorger kan je als zelfstandige een zaak starten in hoofd- of bijberoep. Goed om te weten: sinds 1 september 2018 is een attest bedrijfsbeheer niet langer verplicht. Maar je kan ook gaan werken in een schoonheidsinstituut, wellnesscomplex of een medisch-sociale instelling zoals een ziekenhuis of een bejaarden- of verzorgingstehuis.

En natuurlijk opent een diploma secundair ook de weg naar hogere studies.

PRAKTISCH

Voor de opleiding Voetverzorger volg je gedurende 1 schooljaar les op woensdag- en donderdagavond. Tijdens het eerste semester volg je bijkomend 1 volle zaterdag per maand en volg je een beperkt deel afstandsonderwijs.

Studeer je verder voor Gespecialieerd zelfstandig voetverzorger, dan volg je in totaal anderhalf jaar opleiding (specialisatiemodule september - december 2020). Je volgt dan les op woensdag- en donderdagavond en een beperkt aantal zaterdagen en/of een beperkt deel afstandsonderwijs.

Je volgt les in Turnhout. Je hebt geen les tijdens schoolvakanties.

KOSTPRIJS

Je betaalt 1,50 euro inschrijvingsgeld per lestijd, exclusief cursusmateriaal.
Onder bepaalde voorwaarden kom je in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vrijstelling van het inschrijvingsgeld.
En misschien heb je wel recht op aanmoedigingsinitiatieven van de overheid, zoals opleidingsverlof, opleidingskrediet en opleidingscheques.

MEER INFO

turnhout@lbconderwijs.be
014 47 13 18