U bent hier

Computer en ICT

Thuis en op het werk, je ontsnapt er niet aan. E-mails, digitale foto’s, presentaties, wervelende websites, digitale brieven, berekeningen, Facebook,… De toepassingen in de informatietechnologie worden steeds belangrijker en aantrekkelijker. In ons ICT-aanbod vindt iedereen van 16 tot 86 jaar zijn keuze.

 

AANBOD

Van september 2019 tot januari 2020
In het menu vind je de concrete cursussen die vanaf september 2019 starten.

Selecteer een cursus om er meer over te weten te komen.


Hieronder beschrijven we ook ruimer wat ons centrum je zoal aan kán bieden.

Lessen voor pc

We richten heel wat cursussen in om je een solide basis te bieden bij het gebruik van je Windows-pc. Wil je meer leren over Mac? Laat het ons weten via e-mail of Facebook.

Voor wie nog absoluut geen kennis heeft van Windows zijn er ‘start’-cursussen die ervoor zorgen dat je het absoluut noodzakelijke kent om met een pc aan de slag te kunnen.

Ook bij je eerste stappen op het internet begeleiden we je graag, zodat je op een veilige en gebruiksvriendelijke manier leert omgaan met e-mail, zoekrobots en websites.
Onze cursussen basiskennis zijn ook nuttig voor wie op een ouder systeem werkt, maar zich onwennig voelt bij de sprong naar Windows 10.

Een aantal van de basiscursussen worden ook overdag ingericht voor 55-plussers in samenwerking met OKRA.

Tablet en smartphone

Ook voor het Android-besturingssysteem richten we elk jaar verschillende cursussen in.
We starten met een eerste cursus waar we de absolute basiskennis overbrengen. In latere cursussen leer je dan je weg kennen in de wondere wereld van de Android apps. Je werkt liever met iPhone of iPad? Laat het ons weten via e-mail of Facebook!

Ook voor Android worden een aantal cursussen overdag ingericht voor 55-plussers in samenwerking met OKRA.

Cijfers en letters

We helpen je om alles te halen uit je officepakketten. Microsoft Word, Excel en PowerPoint hebben al snel geen geheimen meer voor je.
Heb je meer interesse in het gratis alternatief OpenOffice/LibreOffice of Google Docs? Neem dan zeker ook eens contact met ons op.

Werken in de cloud

Welk officepakket je ook kiest, ze zijn ook steeds meer verbonden met de cloud. Ook daar kunnen we je mee helpen.

Van opslagruimte in Dropbox, OneDrive of Google Drive tot webgebaseerde toepassingen, het komt allemaal aan bod in diverse cursussen.
En uiteraard leer je ook in onze Androidcursussen de cloud ten volle benutten. Van synchroniseren met je PC tot rechtstreeks foto’s nemen naar je cloudopslag, het kan allemaal.

Meer met sociale media

Wil je meer halen uit sociale media? Of wil je je er vooral veiliger voelen?

Je wil Facebook, Instagram en Pinterest gebruiken om je zaak, bedrijf of vereniging te promoten? Of je wil er gewoon gebruik van maken voor je hobby of sociale contacten te onderhouden? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Foto's bewerken

Met de komst van de smartphone en de goedkope compactcamera werd iedereen fotograaf.

We leren je om méér te doen met die foto’s: van kleur- en lichtcorrecties tot speciale effecten. Van fotoalbums maken tot je foto’s plaatsen op allerlei gadgets zoals gms-covers, koffietassen en T-Shirts.

Grafisch ontwerpen

Hou je ervan om creatief om te gaan met beelden? Dan zijn onze grafische cursussen wellicht iets voor jou. Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign hebben geen geheimen voor onze leerkrachten met ervaring in de grafische sector.

Zoek je meer naar gratische alternatieven zoals Gimp en Inkscape? Laat het ons dan weten, en hou onze website in het oog!
Er worden regelmatig cursussen ingericht voor beginners en gevorderden.

Film en geluid ontwerpen

Wil je zelf films kunnen monteren, compleet met speciale effecten? Of wil je gewoon die leuke filmpjes op je smartphone van iets extra’s voorzien?

Misschien heb je wel ambitie als zanger(es) of rockband en wil je je eigen demo leren opnemen. Of, waarom niet, ineens met je eigen videoclip?

Vol en start

Een nieuw concept: voor het eerst richten we cursussen in die afwijken van het klassieke ‘semester’-model.

Cursussen van zowel 20, 40 en 60 lestijden worden aangekondigd op een vaste dag en uur, maar zonder startdatum. Vanaf het moment dat er 12 inschrijvingen zijn start de cursus. Hou dus regelmatig onze website en Facebookpagina in het oog voor nieuws!

Cursus op verzoek

Meer dan ooit werken we trouwens op verzoek. Wanneer je in ons huidig aanbod niet kan vinden wat je zoekt kan je ons nog altijd contacteren via mail of Facebook.

Wanneer er voldoende vraag is plannen we een cursus in. Heb je zelf een groep van minimum 12 cursisten bijeen gekregen, bijvoorbeeld via je werk of vereniging? Dan kunnen we snel starten met een cursus op jouw verzoek via ons ‘vol en start’-programma. En als je groep kleiner is helpen we je zelf met reclame maken.

Leren op afstand

Vanaf het schooljaar 2018-2019 startten we ook met gecombineerd onderwijs. Een beperkt aantal lesmomenten worden gecombineerd met leerpaketten voor zelfstudie. Ideaal voor wie graag op eigen tempo studeert of niet elke week een avond kan vrijmaken.

Ook deze cursussen kunnen ingericht worden 'op verzoek' of via het ‘vol en start’-programma.

PRIJS

Je betaalt 1,50 euro inschrijvingsgeld per lestijd, exclusief cursusmateriaal.
Onder bepaalde voorwaarden kom je in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vrijstelling van het inschrijvingsgeld.
En misschien heb je wel recht op aanmoedigingsinitiatieven van de overheid, zoals opleidingsverlof, opleidingskrediet en opleidingscheques.

UITRUSTING EN CURSUSMATERIAAL

Onze computerlokalen zijn uitgerust met voldoende pc’s, zodat elke cursist individueel kan werken. De pc’s zijn voorzien van een brede waaier aan actuele software.

Voor de cursussen Tablets en smartphones breng je zelf je tablet en/of smartphone mee.

Over de eventuele aankoop van handboeken en software voor thuisgebruik word je in de klas geïnformeerd.


INFOMOMENTEN

Als je geïnteresseerd bent om de opleiding te volgen, dan is het goed (maar niet noodzakelijk) dat je komt naar een infomoment.
Je krijgt dan alle nodige informatie over de cursussen.

+    (meer info)