U bent hier

Aanvullende algemene vorming in afstandsonderwijs

WAT?

certificaat
Aanvullende algemene vorming

+

certificaat
diplomagerichte opleiding

 = diploma
secundair onderwijs

Download onze infobrochure (.pdf) volgt binnenkort

VRAGEN EN INSCHRIJVEN

Door de coronacrisis zijn er op dit ogenblik geen fysieke infomomenten mogelijk.
Geen nood! Ook op afstand helpen we je verder met vragen en kan je je aanmelden voor deze opleiding:

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER AANVULLENDE ALGEMENE VORMING IN AFSTANDSONDERWIJS

  • Kan ik Aanvullende Algemene vorming volgen via afstandsonderwijs?

Ja. Je kan de opleiding bijna integraal van thuis uit volbrengen. Enkel bij het inschrijfmoment en bij de eindevaluatie (examens) word je op school verwacht. Verder kan je alles volledig van thuis en dus maximaal flexibel doorlopen. Op deze manier is de combinatie met werk, gezin, vrije tijd, … een stuk makkelijker.

  • Sta ik er dan volledig alleen voor?

Nee, absoluut niet. Je de hele tijd ondersteuning van een lesgever (of coach) die vlot bereikbaar is en waarmee je kan whatsappen, skypen, mailen, … op vaste tijdstippen of wanneer jij er nood aan hebt. Ook kan je gebruik maken van de infrastructuur van de school om eventueel rustig te komen studeren of te werken op een pc.

  • Hoe word ik geëvalueerd?

De evaluatie staat steeds voor een stuk op ‘permanente taken en opdrachten’ die je doorheen het doorlopen van het vak (digitaal) moet volbrengen en een stuk op een eindexamen. Dit eindexamen leg je af op school op het einde van elke module (vak). Voor het afleggen van het examen kan je steeds een (digitaal) proefexamen afleggen om te kijken waar je staat.

  • Kan ik deelnemen aan vrijstellingsproeven?

Ja. Bij inschrijving kan je voor elk vak van de opleiding een vrijstellingsproef doen. Wanneer je slaagt voor deze proef, hoef je het vak niet meer te volgen. Op deze manier kan je het aantal vakken dat je moet afleggen gevoelig verminderen.

  • Kan ik ook zonder enige computervaardigheden Aanvullene algemene vorming in afstandsonderwijs volgen?

Neen. Bij aanvang worden basis computervaardigheden getest om te kijken of je slaagkansen hebt in het digitale traject. Slaag je hiervoor niet, dan kan je nog steeds probleemloos met Aanvullende algemene vorming starten in contactonderwijs.

  • Kan ik in de loop van het traject nog omschakelen naar Aanvullende algemene vorming in contactonderwijs?

Ja. Ook hierin ligt de flexibiliteit van het traject. Wanneer blijkt dat het traject toch niet vlot loopt en je nood zou hebben aan lesmomenten met een lesgever, dan kan je overschakelen naar Aanvullende algemene vorming in contactonderwijs.

  • Moet ik alleen beslissen of ik het afstands- of contacttraject neem?

Neen. Bij het eerste contact kan je niet enkel de ICT-test doen om te kijken of je de nodige digitale vaardigheden hebt, maar heb je ook een uitgebreid intake gesprek om te kijken welk traject het best bij jou past.