U bent hier

Verkooptechnieken

  • wekelijks op vrijdag
  • 80 lestijden, van 14 september 2018 t.e.m. 11 januari 2019

In de huidige sterk concurrentiële markt zijn de standaard verkooptechnieken niet meer toereikend. Integendeel, deze term krijgt steeds vaker negatievere bijklank. Vandaag hebben wij nood aan vakspecialisten in technisch-commerciële buitendiensten. Mensen die hun opleiding, ervaring en productkennis commercieel willen optimaliseren.

Dit is het gevolg van de toegenomen eisen aan inkoopzijde: de inkoper verlangt een volwaardig gesprekspartner; iemand die inhoudelijk meerwaarde voor hem kan creëren. Het volstaat dus niet meer af te komen met een informatief verkoopverhaal. Hij /zij moet gestructureerd kunnen vragen stellen, luisteren en argumenteren. Hij / zij moet een professioneel verkoopgesprek doelgericht kunnen sturen, dit vergt inzicht in de structuur en psychologie van het commercieel proces.

Dit leer je niet zo maar, wel door het “te doen”. Het gaat hier dus over een veel complexer commercieel gegeven dan gewoon het toepassen van de zogenaamde verkooptechnieken.

Deze opleiding vormt dan ook de ideale basis voor de opstartende commerciële kracht en is een interessante opfrissing voor wie al langer in het vak zit. Na afloop zal je dan ook de gangbare verkooptechnieken weten te vertalen naar hedendaagse conceptmatige verkoop.