U bent hier

Talen

Herken je dit...?

Op vakantie in Engeland voert jouw reisgenoot altijd het woord. Je vindt de perfecte website met alle informatie die je nodig hebt... in het Italiaans. Op het werk krijg je een Franstalige aan de lijn. Je dochter komt thuis met een Spaanstalige vriend...


VOOR WIE?

Leer je graag bij? Ben je er graag eens tussenuit? Dan vind je zeker je voorkeur in onze brede waaier aan taalcursussen Frans, Engels, Spaans en Italiaans. Iedereen vanaf 16 jaar voelt zich thuis in onze sfeervolle en motiverende leeromgeving. Je krijgt er alle mogelijkheden om communicatief vaardig te worden in een van de wereldtalen.

PRAKTISCHE INFO

Alle taalcursussen starten in september en eindigen eind mei/begin juni. Je volgt één keer per week les.
Je vindt het nieuwe programma voor 2017-2018 als je voor een taal kiest in het menu.

Per jaarcursus betaal je € 198, exclusief cursusmateriaal (handboeken, syllabi, ...). Informatie over het cursusmateriaal krijg je tijdens de eerste les(sen) van je leerkracht.
Onze taalopleidingen geven recht op Betaald Educatief Verlof en opleidingscheques.


Op het einde van elk schooljaar krijg je een deelcertificaat. Op het einde van Richtgraad 1 en 2 krijg je een certificaat.
Deze studiebewijzen worden officieel erkend door het Vlaamse Ministerie van Onderwijs. Ze zijn ook in heel Europa geldig want de indeling in niveaus is gebaseerd op het Europese Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen.
Zo kan je om het even waar onmiddellijk aantonen op welk niveau jij de taal meester bent!

WAAR START IK?

Het aanleren van een vreemde taal is een hele uitdaging die verloopt in vele etappes. Daarom wordt de opleiding voor elke taal uit ons aanbod opgedeeld in meerdere niveaus.

Ben je een absolute beginner? Dan start je in richtgraad 1.1

Heb je echter al kennis van de taal en vraag je je af op welk niveau je de vreemde taal al beheerst?
Dan kan je online onze taaltest invullen. Samen kunnen we dan onmiddellijk bekijken wat het instapniveau is op jouw maat.

Op welk niveau je ook start, de klemtoon zal altijd liggen op wat jij kent en wil kunnen in de vreemde taal.

DE OPLEIDINGEN

In elke les ga je actief aan de slag met de ‘vier vaardigheden’: je leest teksten, je luistert en kijkt naar geluids- en beeldfragmenten en je leert jezelf schriftelijk en vooral mondeling uit te drukken. Natuurlijk hebben we ook oog voor de bouwstenen van de taal en voor de cultuur van de landen waar ze wordt gesproken.

Voor elk niveau worden volgende doelstellingen vastgelegd:

Richtgraad 1  (2 schooljaren)

Je start met de basiselementen om met mensen te kunnen communiceren in het land en de taal van jouw keuze: je leert jezelf voorstellen, de weg te vragen, boodschappen te doen, een postkaart te schrijven... Je zal ervan versteld staan hoe vlot je je na twee jaar al uit de slag kan trekken.

Richtgraad 2  (4 schooljaren)

Jouw basiskennis wordt uitgediept zodat je kan communiceren over onderwerpen die voor jou belangrijk en vertrouwd zijn in je vrije tijd, op het werk en in andere omstandigheden. Je zal bijvoorbeeld in staat zijn een krantenartikel of filmfragment te begrijpen en te antwoorden op een advertentie. Ook in de meeste situaties op vakantie zal je kunnen verwoorden wat je wenst of verwacht en zal je kunnen beschrijven wat je heb meegemaakt. Op het einde van richtgraad 2 kan je zonder aarzelen je mannetje staan in de vreemde taal.

Richtgraad 3 (1 schooljaar)

In deze richtgraad bieden we de conversatieklas aan. Er wordt vooral aandacht besteed aan luisteren en vloeiend spreken. Je zal bijvoorbeeld zonder veel moeite een televisieprogramma kunnen volgen en je zal vlot kunnen praten over de meest diverse onderwerpen. Tijdens onze conversatieklas zal je je volledig comfortabel gaan voelen in de taal en haar cultuur.

Tot binnenkort!